29.03.2024 - obiadokolacja (17:00-20:00) w formie bufetu
30.03.2024 - śniadanie (8:00-10:30), obiad (14:00-16:00) i kolacja (19:00-21:00) formie bufetu
31.03.2024 - świąteczne śniadanie (8:00-11:00), obiad w formie grilla (14:00-16:00), kolacja (19:00-21:00)
01.04.2024 - śniadanie (8:00-11:00) w formie bufetu, obiadokolacja (17.00-19.00)
02.04.2024 - śniadanie (8:00-10:30)
Piątek – Obiadokolacja
Bufet - Przekąski zimne:
● Pasztet z grzybów leśnych
● Ser z naszej wędzarni
● Pstrągi z naszej wędzarni
● Sałatka Tajty z wędzonym łososiem
● Marynowane warzywa /bagietki/masełka smakowe.
Dania na gorąco:
● Zupa Tradycyjny rosół z makaronem domowym
● Pikantna zupa z lina
● Panierowane fileciki rybne
● Filet z indyka z w migdałach
● Pierogi ukraińskie
● Pieczone ziemiaki marynowane w soli morskiej
● Lasagne z grillowanych warzyw
● Makaron z sosem pomidorowym z mozarellą
Surówki dwa rodzaje:
● Ciasto/owoce
Sobota – Śniadanie
Bufet:
● Owsianka
● Sery regionalne
● Pasty smakowe z twarożku ze świeżymi ziołami
● Pasty jajeczne
● Marmolada/miody/dżemy
● Tosty/gofry
● Płatki 3 rodzaje, mleko
● Nasze wędliny z naszej wędzarni
● Pasztet domowy
● Sałatka z tuńczykiem
● Sałatka ze świeżych warzyw
● Sałatka makaronowa z szynką, papryką i serem
● Pomidor, ogórek, papryka
● Jajecznica naturalna z różnymi dodatkami do własnej kompozycji
● Naleśniki z serem i brzoskwinią
● Świeże owoce, ciasto domowe
● Kakao/kawa zbożowa/soki/woda
Sobota – Obiad
Zupa
● Zupa Krupnik na swojskiej wędzonce z kaszą gryczaną i z grzybami leśnymi
● Kremowa pomidorowa z makaronem
Dania główne
● Pierś kurczaka z szpinakiem i suszonym pomidorem na sosie serowym
● Rumsztyki wieprzowo-wołowe z pieczarkami, natką pietruszki, konfitura z szalotki
● Miętus z cytrusami marynowanymi w białym winie
● Makaron penne z indykiem, pomidorami, bazylią i mozzarellą
● Gotowane warzywa z masłem i migdałami
● Ziemniaki zapiekane z tymiankiem cytrynowym
● Frytki
● Surówki dwa rodzaje
● Ciasto/owoce
● Kakao/kawa zbożowa/soki/woda
Sobota – Kolacja:
Przekąski zimne
● Śledź marynowany z rodzynkami i cytryną
● Sałatka z kurczakiem grillowanym z świeżymi warzywami
● Sałatka z grillowanych warzyw z serem feta
● Sałata z szczypiorkiem i rzodkiewką
● Caprese
● Dodatki – sosy, marynaty, grzanki
● Pieczywo, masełko
Dania gorące:
● Smaki naszych pierogów:
● Z rydzami i serem wędzonym z naszej wędzarni
● Z Kaszą gryczaną i kozim serem
● Z szczupakiem w cieście rakowym
● Z jagodami
● Podpłomyki na świeżo wypiekane do własnej kompozycji z różnymi pastami dodatkami
● Deska z naszej wędzarni
● Tosty zapiekane z szynką i mozzarellą
● Kakao/kawa zbożowa/soki/woda
Niedziela -Śniadanie Wielkanocne:
● Tradycyjny żurek na zakwasie z jajkiem i swojską wędzonką
● Nasz wspólny koszyk Święconek
● Szynka pieczona w miodzie – serwis na restauracji podczas śniadania
● Wędliny – wędzonki z naszej wędzarni
● Deska ryb z naszej wędzarni
● Pasztet domowy z gruszką koniakową
● Sałatka jarzynowa
● Tymbaliki drobiowe
● Łosoś pieczony w niskiej temperaturze z solą morską
● Jajka - różne opcje smakowe
Na gorąco:
● Jajecznica naturalna z różnymi dodatkami do własnej kompozycji
● Naleśniki z serem i brzoskwinią
● Jajka na szpinaku
● Biała kiełbasa na konfiturze z cebuli, miodu i piwa
● Kiełbaski cielęce
● Warzywa pod pierzynką orzechową
● Ćwikła z chrzanem, marynaty, świeże warzywa i sałaty
● Miód, marmolada, jogurty, mleko, płatki
● Świeże owoce, pieczywo, masło
Desery:
● Paschy/babki, mazurki/bezy/owoce, słodycze
● Kakao/kawa zbożowa/soki/woda
Niedziela – Obiad
Ognisko/Grill:
● Rosół - dla najmłodszych
● Pikantna gulaszowa
● Z grilla: karkówka w marynacie musztardowej, kiełbaski/kiszki/kaszanki
● Pstrąg z masłem ziołowym
● Pierś kurczaka z warzywami
● Pieczone ziemniaki z ziołami
● Bigos mazurski ze śliwką wędzoną
● Bagietki czosnkowe, marynaty/smalczyk
● Pieczone jabłka z żurawiną i sosem waniliowym
● Kakao/kawa zbożowa/soki/woda
Niedziela - Kolacja
Na deskach w bufecie:
● Indyk pieczony w całości z owocami i z kaszą kuskus
● Szczupaki pieczone z farszem warzywnym
Zupa:
● Czekoladowa z bananami - dla dzieci
● Flaczki wołowe po warszawsku
Dania Główne:
● Domowe gołąbki z sosem pomidorowym
● Zraziki wieprzowe z grzybami mazurskimi
● Kotleciki z ryb mazurskich z warzywami
● Ziemniaki z koperkiem i masłem
● Warzywa pieczone z natką pietruszki w smaku własnym
● Frytki
● Surówki dwa rodzaje
● Ciasto świąteczne
● Kakao/kawa zbożowa/soki/woda
Poniedziałek – Śniadanie:
● Szynka z naszej wędzarni - cały udziec
● Owsianka
● Sery regionalne
● Pasty smakowe z twarożku ze świeżymi ziołami
● Pasty jajeczne
● Marmolada/miody/dżemy
● Tosty/gofry
● Płatki 3 rodzaje, mleko
● Nasze wędliny z naszej wędzarni
● Pasztet domowy
● Sałatka z piersią wędzoną
● Sałatka ze świeżych warzyw
● Sałatka z serowa
● Pomidor, ogórek, papryka
Na gorąco:
● Jajecznica naturalna z różnymi dodatkami do własnej kompozycji
● Naleśniki z serem i brzoskwinią
● Kiełbaski w sosie pomidorowym
● Jajka w koszulce
● Omlet z warzywami
● Pieczywo, masło
● Świeże owoce
● Kakao/kawa zbożowa/soki/woda
● Babki, mazurki, ciasto domowe, galaretki owocowe
Poniedziałek - Obiadokolacja
Zupa:
● Pomidorowa z makaronem, bazylią i mozzarellą
Dania Główne:
● Udka z kaczki pieczone z żurawiną
● Sznycel wieprzowy z jajkiem sadzonym i szczypiorkiem
● Dorsz smażony na maśle ziołowym
● Makaron z owocami morza
● Warzywa gotowane z masłem
● Pieczone ziemniaki z ogrodowymi ziołami
● Frytki
Bufet Zimny:
● Pstrąg wędzony na bagietkach ziołowych z rzodkiewką
● Sałatka śledziowa z ziemniakiem, jabłkiem, porem, groszkiem i jajkiem
● Sałatka z trzema serami, z owocami i grzankami
● Świeże warzywa, sałaty, kiełki
● Dodatki - sosy, marynaty
● Pieczywo, masełko
Desery:
● Ciasto domowe, owoce
Wtorek – Śniadanie
Zupa:
● Zupa mleczna z makaronem - dla dzieci
● Biały barszcz - regenerujący dla dorosłych
Dania Główne:
● Mazurskie ryby w wytrawnej zalewie
● Golonka w galarecie własnej z jarzynami
● Swojskie wędliny z chrzanem
● Sałatka z pikantnymi piklami
● Owsianka
● Sery regionalne
● Pasty smakowe z twarożku ze świeżymi ziołami
● Pasty jajeczne
● Marmolada/miody/dżemy
● Tosty/gofry
● Sałatka owocowa
● Energetyczne koktajle warzywne
● Pieczywo, masło
Na gorąco:
● Jajecznica naturalna z różnymi dodatkami do własnej kompozycji
● Naleśniki z serem i brzoskwinią
● Kiełbaski w sosie musztardowym
● Jajka sadzone ze szczypiorkiem
● Bekon z pieczarkami w salsie pomidorowej z fasolą
● Omlet z owocami
● Kakao/kawa zbożowa/soki/woda
● Ciasto domowe